16 maart 2016

Iets kunnen en iets doen…

Iets kunnen en iets doen. IETS KUNNEN EN IETS DOEN. Jaja ik moest er zelf ook even over nadenken en dus begrijp ik dat het even z’n weg zoekt binnen je hersenpan…neem je tijd.

Iets kunnen en iets doen. Daarin zit een enorm verschil merk ik in de praktijk. Daarin schuilt ook het gevaar. Denken dat je iets kunt en dat het wel goed komt en tegelijkertijd passief zijn.

Er zijn enorm veel redenen waarom mensen passief zijn. Logische redenen. Daarvoor heb ik begrip. Waarom? Omdat het, zoals ik al schreef, logische redenen zijn. En als iets logisch is…nou ja dan is het logisch he.

Eigenlijk is passiviteit helemaal niet erg zolang je maar hulp accepteert. Messi maakt ook niet alle goals in zijn eentje…

Dus hulp vragen(of aangereikt krijgen) en accepteren is eigenlijk al de eerste stap om de passiviteit te doorbreken…laat dat nou ook net de moeilijkste stap zijn. Althans dat vermoed ik…nee ik weet het wel zeker.

Nou prachtig stukkie tekst weer al zeg ik het zelf.